Förbättra livsstilen med bättre munhälsa

Det är viktigt att ta hand om munnen då problem med tänderna drabbar livskvaliteten i stor utsträckning. Genom att använda sig av en daglig munvårdsrutin förebygger man dålig andedräkt, tandsten och hål i tänderna. Då känner man sig friskare samtidigt som man sparar pengar på tandläkarbesöken.

Vad behöver din mun?

Vi föds med olika förutsättningar i livet och det gäller även vår benägenhet att få problem med tänderna. Vissa föds med en bra och välfungerande saliv, medan andra föds med en saliv som kan orsaka problem för tänderna. Saliven ska ha ett relativt neutralt pH-värde och ska fungera som ett naturligt rengöringsmedel för tänderna. Men om saliven av någon anledning är för basisk eller för sur, kan den istället orsaka problem på framförallt tandemaljen.

Vad just din mun behöver för att må bra är individuellt. Om du vet med dig att du lätt får hål i tänderna, innebär det att du förmodligen har en lite för sur saliv och/eller att du intar en för stor mängd socker på regelbunden basis. Om du istället lätt får tandsten innebär det att ditt saliv är lite för basisk, vilket visserligen kan förebygga karies, men tandsten är inte heller roligt att drabbas av.

Oavsett vad din mun behöver, hittar du det du behöver hos https://www.sunstargum.com/se/ på deras hemsida eller hos återförsäljare som säljer produkter från https://www.sunstargum.com/se/. Oftast kan man hitta deras produkter på lokala apotek, men även i matbutiker. Prova gärna deras batteritandborste som tar bort plack på ett effektivt sätt. Att rensa tänderna dagligen är något som bör vara standard i din dagliga munvårdsrutin oavsett vilket pH-värde du har i munnen. Matrester bidrar nämligen till mer bakterier som påverkar saliven på ett eller annat sätt. Tänk dock på att det inte enbart är godis och läsk som påverkar munnen utan även sånt som inte nödvändigtvis innehåller så stora mängder socker. Vad som mer ska ingå i din munvårdsrutin beror på vad för typ av saliv du har. Med en bra munvårdsrutin säkerställer du att du får en välmående mun och tänder. Det kommer både du och din plånbok må bra av.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *