Starta företag som extra inkomstkälla

Att ha flera inkomstkällor är klokt. Då klarar du epidemier, arbetslöshet och sjukdom mycket bättre. Starta ett företag på din fritid och skaffa dig en extra inkomstkälla.

Fler inkomstkällor

Ju fler inkomstkällor du har, desto stabilare ekonomi kommer du att få. Om du blir arbetslös eller sjuk, så att du inte orkar jobba heltid på ditt ordinarie jobb, är det skönt att ha ett företag som en backup. Det är också ett enkelt sätt att dryga ut pensionen på. Förutom att mer pengar på kontot ger dig möjlighet att göra fler och roligare saker. Om du eller ni som par bara har lön/löner att leva på, så har ni inte så stora möjligheter att påverka er ekonomi. God ekonomi har inte så mycket med lönehöjningar att göra, som kombinationen av att hantera pengar på ett smart sätt och att få in mer pengar på kontot. Med eget företag får du lättare in pengar på bankkontot.

Starta företag

Du kan antingen starta en enskild firma eller ett aktiebolag. Det enklaste är enskild firma som går på ditt personnummer. Den företagsformen är att föredra när du ska starta ett mindre företag som ska vara en extra inkomstkälla. Du kan ansöka om f- skattsedel ( alltså bli företagare) utan att ha någon företagsidé.

När du ska starta ditt företag är det klokt att utgå från någonting som du är intresserad av och har kunskap kring. Du kan hyra ut stallplatser om du bor på landet, tillverka saker som du säljer, skapa en YouTubekanal kring ditt intresse eller erbjuda konsulttjänster. Du kan också satsa på passiv inkomst, som att börja spara i aktier, hyra ut en sommarstuga eller ett rum. Var kreativ så kommer du komma på flera sätt att skapa olika slags inkomstkällor på.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *